Popravilo računalnikov priznanih znamk

Servis računalnikov

Servis računalnikov Lenovo, Asus, Dell, HP

V podjetju Fiteh nudimo servis računalnikov naših partnerjev Lenovo, Asus, Dell, HP. Računalniški servis opravlja visoko izobražen kader, ki vsako leto nadgrajuje svoje znanje o prihajajočih tehnologijah. Pri vsakem nakupu računalnika vam nudimo tudi poprodajne storitve.

Pri nakupu računalnika lahko vaš novi računalnik naš računalniški servis opremi z licenčno programsko opremo Office, z antivirusnim programom, raznimi aplikacijami za gledanje filmov in poslušanje glasbe. Skratka, računalnik opremimo s pripadajočo programsko opremo, pri čemer upoštevamo vaše želje. Na vašo željo vam računalnik pripeljemo tudi na dom. Za vas postavimo brezžično in fiksno omrežje ter pripravimo vse potrebno za normalen potek dela oziroma zabave.

Računalniški servis tudi za prenosne računalnike

Pri morebitni napaki, če se torej računalnik pokvari, vam pod določenimi pogoji naš računalniški servis lahko zagotovi nadomestni računalnik. Če nam računalnika v garancijskem roku 45 dni ne uspe popraviti, vam računalnik zamenjamo za novega. Seveda ob vseh izpolnjenih garancijskih pogojih, ki jih predpisuje proizvajalec. Garancijskih popravil sicer ne izvajamo v podjetju, temveč pošljemo aparat proizvajalcu.

Enako velja tudi za prenosne računalnike. Pri morebitnih napakah pri delovanju računalnika oziroma v primeru izgube datotek vam naš računalniški servis lahko uredimo »back up«, zamenjamo plošče, procesne enote.

Servis računalnikov prek oddaljenega dostopa

Določenih zelo specifičnih del naš servis računalnikov ne izvaja v samem podjetju. Zato pa imamo mrežo pogodbenih partnerjev, s katerimi tesno sodelujemo in so ozko specializirani za posamezna področja.

Velikokrat se pri svojem delu srečujemo z neznanjem uporabnikov ali drobnimi nerodnostmi, ki pripeljejo do tega, da določena naprava ne deluje, kot bi morala. Pri drobnih napakah se naš servis računalnikov pogosto poslužujemo popravila prek oddaljenega dostopa do računalnika (remote) in napako odpravimo (napačni gonilniki, neznanje uporabnika pri določenih nastavitvah). Ta pomoč je plačljiva glede na porabljen čas, ki ga potrebujemo za rešitev problema. To je vedno hitreje in ceneje, kot da servisni tehnik pride do stranke in rešuje težavo, za katero sta običajno potrebna le dva klika.

Hitro spreminjajoča se orodja in drugi pristopi nas spodbujajo, da stremimo k rednemu izobraževanju, saj smo le tako lahko kos novim izzivom, s katerimi se srečujemo ob našem vsakdanjem delu s strankami.

Potrebujete računalniški servis?

Pišite nam