HP, Lenovo, Asus, Dell

Prenosni računalniki

Prenosni računalniki spominjajo na odprto knjigo

Prenosniki, prenosni računalniki ali notesniki so manjši in lažji prenosljivi osebni računalniki, katerih oblika ohišja spominja na odprto knjigo. Za razliko od namiznega osebnega računalnika imajo prenosniki vgrajeno baterijo, ki omogoča uporabo tudi brez električnega napajanja iz omrežja.

Baterija naj bo čim bolj zmogljiva

Pri nakupu je pametno izbrati takšen model, ki omogoča čim daljšo uporabo brez električnega napajanja. Trajanje avtonomije brez zunanjega napajanja je odvisno od kapacitete baterije in porabe električne energije. Glede na naše izkušnje prenosni računalniki z baterijo velikosti od 12 do 18 inčev omogočajo uporabo do 10 ur.

Prenosni računalniki zmorejo vedno več

Nekoč je veljalo, da so prenosniki precej manj zmogljivi od namiznih računalnikov, vendar se njihova zmogljivost nenehno povečuje. Prenosni računalniki imajo vgrajeno večino tipičnih komponent namiznih računalnikov, vključno z zaslonom, tipkovnico, kazalnimi napravami (touchpad, znan tudi kot trackpad, ali iskalno paličico) in zvočniki.

Izberite model po vaši meri

Prenosni računalniki dajejo zagon vaši domišljiji in izražanju samega sebe ne glede na to, ali pogosto potujete, radi igrate računalniške igre ali obožujete glasbo. Opremljeni so namreč z najnovejšo tehnologijo procesorja, grafike, prikazovanja in zvoka, ki so na voljo pri številnih najpametnejših zasnovah prenosnih in konvertibilnih računalnikov.

Uporabite dodaten zaslon!

Zaslon LCD je lahko sestavni del klasičnega računalnika ali pa dodaten večji zaslon za prenosni računalnik. Takšna uporaba postaja vedno bolj priljubljena, saj večji zaslon zagotovo omogoča bolj udobno delo. Cenovno ugodni in največkrat uporabljeni so tisti zasloni, ki imajo diagonalo zaslona 60,47 centimetra (23,8 inch).

Prenosniki za domače in poslovne uporabnike

V segmentu domačih uporabnikov nudimo pestro izbiro različnih modelov. V ta namen se zelo dobro obnesejo cenovno ugodni Lenovo prenosniki, dobro razmerje med ceno in kakovostjo pa vam bo nudil tudi Asus prenosnik.
Lenovo prenosniki so dobra izbira tudi v segmentu poslovnih uporabnikov, prav tako pa slednji v naši ponudbi lahko izbirajo tudi med različnimi HP prenosniki, ki so prav tako zelo primerni za poslovno uporabo. V poslovnem segmentu je sicer poleg zmogljivosti pomembna tudi zanesljivost, ki jo poleg že naštetih nudi tudi Dell prenosnik. Poslovni uporabniki potrebujejo še dodatne priključke in podstavek za prenosnik, ki jih prenosni računalniki za domače uporabnike nimajo. Paziti moramo tudi pri izbiri svetlečega ali nesvetlečega zaslona.

Napišite vaše potrebe oz. želje

Kontaktni obrazec