02 Prodaja tiskalnikov

Tiskalniki

Beseda tiskalnik iz izhaja iz angleške besede printer. Gre za v računalništvu izhodno napravo, ki kodirane podatke iz računalnika pretvori v človeku razumljivo obliko, besedilo in/ali sliko. To nato odtisne na papir ali kakšen drug materila.

V podjetju Fiteh nudimo profesionalno črno-belo in barvno tiskanje, kopiranje, skeniranje in tudi pošiljanje faksov, ki izpolni vse vaše zahteve, tako osebne kot profesionalne. Tiskalniki za pisarne zagotavljajo učinkovito delovanje in preprosto uporabo tako doma kot v majhnih in srednje velikih podjetjih ter v večjih poslovnih sistemih.

Z našo celovito družino tiskalnikov Canon za pisarne vam ni več treba skrbeti glede tiskanja. Ne glede na to, ali imate domačo pisarno ali se soočate s prilagodljivim delovnim časom, zaposlenimi, ki delajo od doma, mobilnimi zaposlenimi, ki si delijo mizo, ali zaposlenimi, ki delajo v različnih državah, zapsoleni komunicirajo tako, kot bi bili v istem prostoru.
tiskalniki

Multifunkcijska naprava

Multifunkcijska naprava se lahko v osnovi deli na črno-belo in barvno. Nato pa glede na način izpisa - laserski izpis, bubble jet ali ink jet. Razlika je v načinu, kako pridemo do mehurčka črnila.

Vse te naprave delujejo kot tiskalniki, skenerji in kopirni stroji. Opremljeni so lahko z mrežnimi priključki, Wi-fi povezljivostjo, enoto za obojestransko kopiranje in tiskanje ter različnimi podajalci papirja, ki omogočajo obračanje originalov ali celo skeniranje v enem prehodu. Večina skenerjev na multifunkcijskih napravah je barvnih, le nekateri modeli so še črno-beli. Multifunkcijske naprave se povezujejo tudi z različnimi mobilnimi napravami, kot so pametni telefoni in tablični računalniki.

Android in iOs sta že standardni podpori, prav tako tiskanje iz oblaka. Multifunkcijska naprava se lahko deli tudi glede na velikost formata papirja. Najbolj pogosta formata sta A4 in A3. V zadnjem času pa obstajajo multifunkcijske naprave, s katerimi lahko skeniramo in tiskamo vse do formata A0. Odvisno od vaših potreb poiščemo ustrezen model in svetujemo ustrezno rešitev.

Nasveti za domačo uporabo

In še nekaj namigov: za domačo rabo se uporabniki največkrat odločijo za malo napravo MF, ki deluje na barvna črnila. Uporabniki teh napravah želijo kakovosten izpis fotografij, po možnosti obojestransko tiskanje in seveda Wi-fi povezljivost.

Zahtevnejši uporabniki se odločajo za večfunkcijske naprave z različnimi barvnimi kartušami. Za dober izpis fotografij potrebujemo tudi ustrezne medije. Papirji za foto izpis se močno razlikujejo od običajnih papirjev, saj je zgornji sloj papirja različno obdelan. Lahko ima visok sijaj, je nesvetleč oziroma mat in podobno.

Nasveti za zahtevnejše uporabnike

Uporabniki, ki potrebujejo več izpisov, denimo družine z dijaki ali študenti, se odločajo za nakup naprav MF, imenovanih Maxify. Te multifunkcijske naprave uporabljajo kartuše velikih kapacitet, s čimer zadostijo uporabniku z nizko ceno izpisa. V samo napravo je vgrajen tudi večji predal za papir, mogoče je imeti celo dva predala in stranski dodajalec papirja hkrati. Najbolj zmogljive so opremljene tudi s faks modulom.

Za multifunkcijske naprave z laserskim izpisom formata A4 se odločajo predvsem manjša podjetja, ki nimajo velikih zahtev po izpisih. Naprave s formatom A3 in velikimi hitrostmi so primerne za šole, večja podjetja in kopirnice. V tem segmentu poskušamo skupaj z uporabnikom najti pravo rešitev, kakšno multifunkcijsko napravo potrebuje.